Kolumbie - EL CARMEN DECAF

Kolumbie - EL CARMEN DECAF


Bonanza Coffee Roasters

FARMÁŘ: Red Associations
REGIÓN: Pitalito, Departamento Huila
ZPRACOVANÍ: Promyté Sugar Cane Decaf
ODRŮDA: Caturra, Castillo
CHUŤOVÝ PROFIL: Med, Hruška, Švestka Více

Balení: 250 gKód produktu: P00117 Doprava a platba

Produkt již není v nabídce

Náhradní produkt

Bonanza Coffee Roasters

FARMÁŘ: Red Associations
REGIÓN: Pitalito, Departamento Huila
ZPRACOVANÍ: Promyté Sugar Cane Decaf
ODRŮDA: Caturra, Castillo
CHUŤOVÝ PROFIL: Med, Hruška, Švestka Více

Balení: 250 gKód produktu: P00117 Doprava a platba

Bonanza Coffee Roastery | Kolumbie - EL CARMEN DECAF

Tato konkrétní káva pochází z Pitalita v kolumbijské Huile a je připravená bezkofeinová metodou Sugar Cane Decaf, při níž se zelená zrna namáčejí do rozpouštědla, které se vyrábí z fermentované cukrové třtiny.
Jsme opět ohromeni tím, jak neuvěřitelně čistá, sladká a komplexní je tato káva bez kofeinu.

Sugar Cane Decaf proces

- je dvoustupňový proces, při kterém se kofein získává ze zelených kávových zrn pomocí vody a cukrové třtiny. Zde je podrobné vysvětlení, jak to funguje:

  1. Namáčení: Zelená kávová zrna se namočí na několik hodin do horké vody, aby se z nich získal kofein.
  2. Odstraňování kofeinu z kávy: Do směsi se přidá roztok cukrové třtiny a vody, který působí jako přírodní rozpouštědlo a extrahuje kofein z kávových zrn. Roztok cukrové třtiny přitahuje molekuly kofeinu, váže se s nimi a odstraňuje kofein z kávových zrn.
  3. Separace: Kávová zrna zbavená kofeinu se oddělí od roztoku cukrové třtiny, který se následně vyhodí. Kávová zrna se poté vysuší, aby se odstranila zbytková vlhkost.

Káva, která prošla tímto procesem, se často označuje jako "přírodně bezkofeinová káva" a má méně chuťových změn než káva odstraňovaná jinými procesy. Kromě toho je tento proces šetrný k životnímu prostředí, což je v dnešní době stále důležitější.

Oblast Pitalito, Departamento Huila:


Parametry
Pražírna Bonanza Coffee Roasters (DE)
Datum pražení 21.08.2023
Chuťový profil Hruška, Med, Švestky
Způsob pražení Filtr, Espresso, Omni
Stupen pražení Střední ☕️☕️☕️
Zpracování Decaf
Oblast původu zrn Amerika
Země původu Kolumbie 🇨🇴
Metoda přípravy Aeropress, Automatický kávovar, Chemex, French press, Kávovar, Moka konvička, V60 / Dripper
Pražírna Bonanza Coffee Roasters (DE)
Datum pražení 21.08.2023
Chuťový profil Hruška, Med, Švestky
Způsob pražení Filtr, Espresso, Omni
Stupen pražení Střední ☕️☕️☕️
Zpracování Decaf
Oblast původu zrn Amerika
Země původu Kolumbie 🇨🇴
Metoda přípravy Aeropress, Automatický kávovar, Chemex, French press, Kávovar, Moka konvička, V60 / Dripper