Brazílie - CHOCOLATE
Brazílie - CHOCOLATE
FARMA: Sancoffee
REGION: Campo dos Vertentes
ZPRACOVANÍ: Suché / Natural
ODRŮDA: Mundo novo
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1010 m.n.m.
CHUŤOVÝ PROFIL: Sušené švestky, Kakao, Nugát, Ořechy Více
Balení: 250 gKód produktu: P00236 Doprava a platba
FARMA: Sancoffee
REGION: Campo dos Vertentes
ZPRACOVANÍ: Suché / Natural
ODRŮDA: Mundo novo
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1010 m.n.m.
CHUŤOVÝ PROFIL: Sušené švestky, Kakao, Nugát, Ořechy Více
Balení: 250 gKód produktu: P00236 Doprava a platba
Concept Coffee Roasters| Brazílie - CHOCOLATE
Společnost Sancoffee se zrodila v roce 2000 ze společného snu skupiny farmářů z okolí Santo Antonio do Amparo ve státě Minas Gerais. Tito pěstitelé měli velmi brzy vizi pro vznikající trh se speciální kávou a pro rozvoj pěstování kávy v regionu.
Sancoffee, která se hluboce angažuje v místní komunitě, je hrdým podporovatelem iniciativ zaměřených na pokrok a prosperitu prostřednictvím obchodu s kávou. Společně s členskými farmami se družstvo podílí na řadě projektů sociální a environmentální odpovědnosti, aby zajistilo dlouhodobou udržitelnost kávového podnikání.
Díky těmto snahám získala společnost Sancoffee v roce 2019 pečeť B-Corp. Z obchodního hlediska se společnost Sancoffee vždy řídila transparentností a důvěrou, což vedlo k dlouhodobým vztahům po celém světě, přičemž většina jejích zákazníků je starší než 10 let.
I dnes se společnost Sancoffee řídí důsledností, inovacemi, integritou, správcovstvím a transparentností, přičemž se neustále snaží přizpůsobovat novým trendům na trhu a využívat kávu jako prostředek k vytváření lepšího života pro všechny zúčastněné strany.
Třešně se sklízejí především pomocí strojů, které jsou nastaveny tak, aby sklidily co nejvíce zralých třešní a zároveň sledovaly různé fáze zrání jednotlivých odrůd. Po sklizni se třešně ihned přemístí na dlážděné sušící terasy a vynechají se mokré mlýny.
Na terasách je zrno rozloženo v extrémně tenkých vrstvách, téměř „zrno po zrnu“, bez překrývání. Tím se zvyšuje vystavení slunečnímu záření, a tím se urychluje proces sušení. Díky těmto dvěma opatřením si partie zachovávají pevnou čokoládovou a oříškovou chuť s malým náznakem kyselosti.
Pražírna | Concept Coffee Roasters |
---|---|
Datum pražení | 18.09.2024 |
Chuťový profil | Kakao, Nugát, Ořechy, Sušené švestky |
Způsob pražení | Espresso |
Stupen pražení | Střední ☕️☕️☕️ |
Zpracování | Suché (Natural) |
Oblast původu zrn | Amerika |
Země původu | Brazílie 🇧🇷 |
Metoda přípravy | Automatický kávovar, Kávovar, Moka konvička |
Pražírna | Concept Coffee Roasters |
---|---|
Datum pražení | 18.09.2024 |
Chuťový profil | Kakao, Nugát, Ořechy, Sušené švestky |
Způsob pražení | Espresso |
Stupen pražení | Střední ☕️☕️☕️ |
Zpracování | Suché (Natural) |
Oblast původu zrn | Amerika |
Země původu | Brazílie 🇧🇷 |
Metoda přípravy | Automatický kávovar, Kávovar, Moka konvička |