Indonésie - CHERRY WINE

Indonésie - CHERRY WINE


Concept Coffee Roasters

FARMA: Java Frinsa Estate, Wildan Mustofa
REGION: Sindangkerta
ZPRACOVÁNÍ: Suché anaerobní s laktobacilovou fermentacií / Anaerobic natural + lactobacilus fermentation
ODRŮDA: Utang, P88, Boubon
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1400 m.n.m
CHUŤOVÝ PROFIL: Přírodní víno, Černá třešeň, Ostružiny, Zázvor Více

Balení: 250 gKód produktu: P00305 Doprava a platba

417 Kč 1,67 Kč/g
Skladem
ks
Concept Coffee Roasters

FARMA: Java Frinsa Estate, Wildan Mustofa
REGION: Sindangkerta
ZPRACOVÁNÍ: Suché anaerobní s laktobacilovou fermentacií / Anaerobic natural + lactobacilus fermentation
ODRŮDA: Utang, P88, Boubon
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1400 m.n.m
CHUŤOVÝ PROFIL: Přírodní víno, Černá třešeň, Ostružiny, Zázvor Více

Balení: 250 gKód produktu: P00305 Doprava a platba

Concept Coffee Roasters | Indonésie - CHERRY WINE

Komplexní a sladká bomba! Tato výběrová káva tě nadchne svou sirupovitou texturou a funky chutí. Čekej tóny višní, grapefruitu, vína, guavy a zázvoru. Ideální pro milovníky ovocitých a netradičních chutí!

Farmu Frinsa Estate založili v roce 2012 Wildan Mustofa a Atieq Mustikaningtyas. Najdeš ji v srdci Západní Jávy, v oblasti zvané Sunda, v nadmořské výšce 1400 m n. m.

O kávu se starají od začátku až do konce – od ručního sběru přes pečlivé třídění až po zpracování a balení. Na rozdíl od většiny indonéských producentů se Frinsa zaměřuje na plně promytou metodu, která zajišťuje čistou a výraznou chuť.

Projekt má navíc pozitivní dopad na místní komunitu i životní prostředí – podporuje udržitelnou produkci, ochranu vody a zalesňování 🌱

Varieta kávy SIGARAR UTANG:

Tato odrůda vznikla křížením Caturra a HdT831. Je známá svou vysokou plodností a tím, že plodí po celý rok – právě proto dostala jméno „Sigarar Utang“, což v překladu znamená „rychle splatit dluhy“.🌍 Nejčastěji ji najdeš na Sumatře, kde produkuje velká zrna, která se ale s věkem rostlin postupně zmenšují.

Anaerobní mléčná fermentace:

Při této metodě se káva fermentuje bez přístupu vzduchu (anaerobně) za pomoci probiotických bakterií Lactobacillus. Proces napodobuje trávení v těle civety (luwak) – známé z produkce „kopi luwak“.

☕ Výsledkem je káva s unikátním chuťovým profilem připomínajícím kopi luwak, ale bez zvířecího zásahu a s čistější a elegantnější chutí.

Parametry
Pražírna Concept Coffee Roasters
Metoda přípravy Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper
Způsob pražení Filtr
Chuťový profil Ovocný
Datum pražení 28.04.2025
Původ pražírny Slovenská republika 🇸🇰
Stupeň pražení Světlý ☕️
Zpracování Suché Anaerobní (Anaerobic Natural)
Chuťové tóny Ostružiny, Naturální víno, Zázvor, Černá třešeň
Oblast původu zrn Asie
Země původu Indonésie 🇮🇩
Pražírna Concept Coffee Roasters
Metoda přípravy Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper
Způsob pražení Filtr
Chuťový profil Ovocný
Datum pražení 28.04.2025
Původ pražírny Slovenská republika 🇸🇰
Stupeň pražení Světlý ☕️
Zpracování Suché Anaerobní (Anaerobic Natural)
Chuťové tóny Ostružiny, Naturální víno, Zázvor, Černá třešeň
Oblast původu zrn Asie
Země původu Indonésie 🇮🇩

Příslušenství11

Alternativní produkty4

Naposledy navštívené1