Kolumbie - FALLING LEAVES
Kolumbie - FALLING LEAVES
FARMA: El Vergel, Bayter brothers
REGION: Fresno, Tolima
ZPRACOVANÍ: Anaerobní Suché / Anaerobic Natural
ODRŮDA: Red Yellow Caturra
NADMOŘSKÁ VÝŠKA:1350 m.n.m.
CHUŤOVÝ PROFIL: Rybízové víno, Šípky, Švestky, Čokoládové lupínky Více
Balení: 250 gKód produktu: P00235 Doprava a platba
FARMA: El Vergel, Bayter brothers
REGION: Fresno, Tolima
ZPRACOVANÍ: Anaerobní Suché / Anaerobic Natural
ODRŮDA: Red Yellow Caturra
NADMOŘSKÁ VÝŠKA:1350 m.n.m.
CHUŤOVÝ PROFIL: Rybízové víno, Šípky, Švestky, Čokoládové lupínky Více
Balení: 250 gKód produktu: P00235 Doprava a platba
Concept Coffee Roasters| Kolumbie - FALLING LEAVES
Tato žlutočervená káva Caturra je jednou z vlajkových káv produkovaných na farmě El Vergel Estate, která se nachází na mikrofarmě vedle mycí stanice a je obklopena stromy Guava.Tento profil kávy je jednou z nejintenzivnějších a nejchutnějších káv vyvinutých na této farmě. V roce 1995 si rodina Bayterových vyhrnula rukávy a vrhla se do farmaření na farmě El Vergel. Jejich hlavní tržní komoditou bylo avokádo, ale když v roce 2006 ceny avokáda prudce klesly, věděli, že je čas na změnu. Přidali tedy několik odrůd kávy - catimor, červenou a žlutou caturru - a bum, kávové impérium bylo na světě! Rychle se posunuli do roku 2016 a s malým vedením kávového guru Miguela Jimeneze vysadili speciální odrůdy kávy, čímž připravili půdu pro skutečnou kávovou velikost. V roce 2018 se pustili do přírodních procesů výroby kávy a pustili se do kontroly fermentace. Nyní se seznamte s dynamickým triem v zákulisí: Marta Montenegro spolu se svými zkušenými partnery Eliasem a Shadym. Společně nejen vaří kávu, ale připravují celou komunitní revoluci! Jejich poslání? Spojit technologické kouzlo s kávovou vášní a vnést do života všech v El Vergel Estate trochu více radosti.
Cesta této kávy začíná pečlivým výběrem zralých červených a žlutých třešní Caturra. Zrna procházejí 48 až 60hodinovou anaerobní fermentací, která zvýrazňuje jejich jedinečný chuťový profil. Zrna se nejprve suší na slunci na vyvýšených záhonech v „Marquesině“, dokud nedosáhnou 30 % vlhkosti, a poté se přesunou k mechanickému sušení v kruhových sušárnách při teplotách pod 45 °C, dokud nedosáhnou 18-16 % vlhkosti. Po předběžné stabilizaci, která má zintenzivnit chuť, se sušení dokončí mechanicky, dokud se nedosáhne optimální vlhkosti. Zrna se poté stabilizují po dobu 45 dnů v pytlích GrainPro, aby se zajistila jejich konzistence a kvalita.
Pražírna | Concept Coffee Roasters |
---|---|
Datum pražení | 11.11.2024 |
Chuťový profil | Švestky, Rybízové víno, Šípky, Čokoládové lupínky |
Způsob pražení | Filtr |
Stupen pražení | Světlý ☕️ |
Zpracování | Suché Anaerobní (Anaerobic Natural) |
Oblast původu zrn | Amerika |
Země původu | Kolumbie 🇨🇴 |
Metoda přípravy | Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper |
Pražírna | Concept Coffee Roasters |
---|---|
Datum pražení | 11.11.2024 |
Chuťový profil | Švestky, Rybízové víno, Šípky, Čokoládové lupínky |
Způsob pražení | Filtr |
Stupen pražení | Světlý ☕️ |
Zpracování | Suché Anaerobní (Anaerobic Natural) |
Oblast původu zrn | Amerika |
Země původu | Kolumbie 🇨🇴 |
Metoda přípravy | Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper |