Kolumbie - FALLING LEAVES

Kolumbie - FALLING LEAVES


Concept Coffee Roasters

FARMA: El Vergel, Bayter brothers
REGION: Fresno, Tolima
ZPRACOVANÍ: Anaerobní Suché / Anaerobic Natural
ODRŮDA: Red Yellow Caturra
NADMOŘSKÁ VÝŠKA:1350 m.n.m.
CHUŤOVÝ PROFIL: Rybízové víno, Šípky, Švestky, Čokoládové lupínky Více

Balení: 250 gKód produktu: P00235 Doprava a platba

367 Kč 1,47 Kč/g
Skladem
ks
Concept Coffee Roasters

FARMA: El Vergel, Bayter brothers
REGION: Fresno, Tolima
ZPRACOVANÍ: Anaerobní Suché / Anaerobic Natural
ODRŮDA: Red Yellow Caturra
NADMOŘSKÁ VÝŠKA:1350 m.n.m.
CHUŤOVÝ PROFIL: Rybízové víno, Šípky, Švestky, Čokoládové lupínky Více

Balení: 250 gKód produktu: P00235 Doprava a platba

Concept Coffee Roasters| Kolumbie - FALLING LEAVES

Tato žlutočervená káva Caturra je jednou z vlajkových káv produkovaných na farmě El Vergel Estate, která se nachází na mikrofarmě vedle mycí stanice a je obklopena stromy Guava.Tento profil kávy je jednou z nejintenzivnějších a nejchutnějších káv vyvinutých na této farmě. V roce 1995 si rodina Bayterových vyhrnula rukávy a vrhla se do farmaření na farmě El Vergel. Jejich hlavní tržní komoditou bylo avokádo, ale když v roce 2006 ceny avokáda prudce klesly, věděli, že je čas na změnu. Přidali tedy několik odrůd kávy - catimor, červenou a žlutou caturru - a bum, kávové impérium bylo na světě! Rychle se posunuli do roku 2016 a s malým vedením kávového guru Miguela Jimeneze vysadili speciální odrůdy kávy, čímž připravili půdu pro skutečnou kávovou velikost. V roce 2018 se pustili do přírodních procesů výroby kávy a  pustili se do kontroly fermentace. Nyní se seznamte s dynamickým triem v zákulisí: Marta Montenegro spolu se svými zkušenými partnery Eliasem a Shadym. Společně nejen vaří kávu, ale připravují celou komunitní revoluci! Jejich poslání? Spojit technologické kouzlo s kávovou vášní a vnést do života všech v El Vergel Estate trochu více radosti.

Cesta této kávy začíná pečlivým výběrem zralých červených a žlutých třešní Caturra. Zrna procházejí 48 až 60hodinovou anaerobní fermentací, která zvýrazňuje jejich jedinečný chuťový profil. Zrna se nejprve suší na slunci na vyvýšených záhonech v „Marquesině“, dokud nedosáhnou 30 % vlhkosti, a poté se přesunou k mechanickému sušení v kruhových sušárnách při teplotách pod 45 °C, dokud nedosáhnou 18-16 % vlhkosti. Po předběžné stabilizaci, která má zintenzivnit chuť, se sušení dokončí mechanicky, dokud se nedosáhne optimální vlhkosti. Zrna se poté stabilizují po dobu 45 dnů v pytlích GrainPro, aby se zajistila jejich konzistence a kvalita.

Parametry
Pražírna Concept Coffee Roasters
Datum pražení 11.11.2024
Chuťový profil Švestky, Rybízové víno, Šípky, Čokoládové lupínky
Způsob pražení Filtr
Stupen pražení Světlý ☕️
Zpracování Suché Anaerobní (Anaerobic Natural)
Oblast původu zrn Amerika
Země původu Kolumbie 🇨🇴
Metoda přípravy Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper
Pražírna Concept Coffee Roasters
Datum pražení 11.11.2024
Chuťový profil Švestky, Rybízové víno, Šípky, Čokoládové lupínky
Způsob pražení Filtr
Stupen pražení Světlý ☕️
Zpracování Suché Anaerobní (Anaerobic Natural)
Oblast původu zrn Amerika
Země původu Kolumbie 🇨🇴
Metoda přípravy Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper

Alternativní produkty4

Naposledy navštívené1