Kolumbie - FLOWER POWER

Kolumbie - FLOWER POWER


Concept Coffee Roasters

FARMA: Finca Monteblanco, Rodrigo Valencia
ZPRACOVÁNÍ: Promyté, fermentované za studena
ODRŮDA: Ružový bourbon
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1730 m.n.m
CHUŤOVÝ PROFIL: Citronová tráva, Jarní květiny, Mučenka, Mango Více

Balení: 250 gKód produktu: P00304 Doprava a platba

Produkt již není v nabídce

Náhradní produkt

Concept Coffee Roasters

FARMA: Finca Monteblanco, Rodrigo Valencia
ZPRACOVÁNÍ: Promyté, fermentované za studena
ODRŮDA: Ružový bourbon
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1730 m.n.m
CHUŤOVÝ PROFIL: Citronová tráva, Jarní květiny, Mučenka, Mango Více

Balení: 250 gKód produktu: P00304 Doprava a platba

Concept Coffee Roasters | Kolumbie  - FLOWER POWER 

Flower Power vyniká svěžími tóny citronové trávy a jarních květin 🌸, které doplňuje šťavnatá marakuja a sladké mango 🥭. Výrazná, voňavá a ovocná chuť plná lehkosti a života.

Finca Monteblanco ☕🌿
Rodrigo Sánchez Valencia je třetí generací pěstitelů kávy na farmě Finca Monteblanco. Jeho dědeček zde začal pěstovat kávu před několika desítkami let a Rodrigo dnes pokračuje v rodinné tradici s cílem zachovat přirozenou rozmanitost a produktivitu farmy.

Farma se nachází poblíž Cueva de los Guácharos – jednoho z 59 chráněných parků v Kolumbii 🇨🇴. Nedaleko protéká také řeka Suaza 🌊, která poskytuje čerstvou vodu pro pěstování i zpracování. Rodrigo na Finca Monteblanco pěstuje odrůdy Caturra, Geisha, Pink Bourbon a Pacamara 🌱. Díky vysoké nadmořské výšce a výjimečnému mikroklimatu oblasti Acevedo v regionu Huila zde vznikají ideální podmínky pro produkci výběrové kávy s jedinečným chuťovým profilem ☕✨

Prodloužená studená fermentace ❄️☕
Rodrigo se inspiroval při výrobě vína – zjistil, že kvašení v chladu zvýrazňuje květinové a ovocné tóny. V roce 2016 začal s pokusy u kávy a po mnoha testech objevil ideální kombinaci teploty, cukernatosti (Brix) a odrůd.

Třešně se ručně sbírají 🍒 a třídí tak, aby se zpracovávaly jen ty nejzralejší (26–30 Brix). Poté se dužnatá káva vloží do uzavřených pytlů GrainPro a umístí do chladničky.

Fermentace probíhá 76 hodin při teplotě 10–14 °C. Díky chladu probíhá proces pomaleji, což vytváří jemnější a bohatší chuťový profil.

Po fermentaci se káva promyje 💧 a suší nejprve 1–2 dny na slunci a následně 23–25 dní na vyvýšených lůžkách ve stínu. Během sušení se často obrací, aby schnula rovnoměrně.

Parametry
Pražírna Concept Coffee Roasters
Metoda přípravy Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper
Způsob pražení Filtr
Chuťový profil Květinový, Ovocný
Datum pražení 28.04.2025
Původ pražírny Slovenská republika 🇸🇰
Stupeň pražení Světlý ☕️
Zpracování Suché Anaerobní (Anaerobic Natural)
Chuťové tóny Citronová tráva, Květiny, Mango, Mučenka
Oblast původu zrn Amerika
Země původu Kolumbie 🇨🇴
Pražírna Concept Coffee Roasters
Metoda přípravy Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper
Způsob pražení Filtr
Chuťový profil Květinový, Ovocný
Datum pražení 28.04.2025
Původ pražírny Slovenská republika 🇸🇰
Stupeň pražení Světlý ☕️
Zpracování Suché Anaerobní (Anaerobic Natural)
Chuťové tóny Citronová tráva, Květiny, Mango, Mučenka
Oblast původu zrn Amerika
Země původu Kolumbie 🇨🇴

Příslušenství9

Alternativní produkty4