Kolumbie - JUNGLE JUICE 3
Kolumbie - JUNGLE JUICE 3

FARMA: Finca Monteblanco, Rodrigo Valencia
REGION: Huila
ZPRACOVÁNÍ: Suché anaerobní + yeast mango ferment
ODRŮDA: Purple Caturra
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1730 m.n.m
CHUŤOVÝ PROFIL: Mango, Ananas, Papája, Grapefruit, Kakaové kousky Více
Balení: 250 gKód produktu: P00302 Doprava a platba
Náhradní produkt

FARMA: Finca Monteblanco, Rodrigo Valencia
REGION: Huila
ZPRACOVÁNÍ: Suché anaerobní + yeast mango ferment
ODRŮDA: Purple Caturra
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1730 m.n.m
CHUŤOVÝ PROFIL: Mango, Ananas, Papája, Grapefruit, Kakaové kousky Více
Balení: 250 gKód produktu: P00302 Doprava a platba
Concept Coffee Roasters | Kolumbie - JUNGLE JUICE 3
Mango v hlavní roli! 🥭
Jungle Juice 3 je explozí tropických chutí – šťavnaté mango 🥭, sladký ananas a exotická papája vytvářejí harmonický punč, který doplňuje jemná hořkost grapefruitové kůry 🍊 a lahodné zakončení v podobě kakaových nibsů 🍫.
Finca Monteblanco ☕🌿
Rodrigo Sánchez Valencia je třetí generací pěstitelů kávy na farmě Finca Monteblanco. Jeho dědeček zde začal pěstovat kávu před několika desítkami let a Rodrigo dnes pokračuje v rodinné tradici s cílem zachovat přirozenou rozmanitost a produktivitu farmy.
Farma se nachází poblíž Cueva de los Guácharos – jednoho z 59 chráněných parků v Kolumbii 🇨🇴. Nedaleko protéká také řeka Suaza 🌊, která poskytuje čerstvou vodu pro pěstování i zpracování. Rodrigo na Finca Monteblanco pěstuje odrůdy Caturra, Geisha, Pink Bourbon a Pacamara 🌱. Díky vysoké nadmořské výšce a výjimečnému mikroklimatu oblasti Acevedo v regionu Huila zde vznikají ideální podmínky pro produkci výběrové kávy s jedinečným chuťovým profilem ☕✨
Kvašení, mango a kvasinky 🍋🥭
Kávové třešně se ručně sbírají a přivážejí do mokrého mlýna přímo na farmě. Ještě před zpracováním do nich Rodrigo přidává směs kvasinek a bakterií – například Lactobacillus a Saccharomyces cerevisiae – celkem až 10 různých druhů, které podporují fermentaci. Do směsi přidává také mango pro zvýraznění chuti 🍑 a cukernatou složku, jako je melasa, panela nebo krystalový cukr, která fermentaci ještě víc rozběhne.
Tato směs se uzavře a nechá fermentovat 8 dní. Poté se třešně rozdrtí a káva se na ďalších 7,5 dne (180 hodin) pridá do této ovocné fermentované směsi.
Po fermentaci se káva (v pergamenu) opláchne čistou vodou a suší se na parabolických lůžkách. Během sušení se pergamen pravidelně obrací, aby se zajistilo rovnoměrné schnutí. Tento proces trvá přibližně 20 až 25 dní.
Pražírna | Concept Coffee Roasters |
---|---|
Metoda přípravy | Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper |
Způsob pražení | Filtr |
Chuťový profil | Ovocný |
Datum pražení | 28.04.2025 |
Původ pražírny | Slovenská republika 🇸🇰 |
Stupeň pražení | Světlý ☕️ |
Zpracování | Suché Anaerobní (Anaerobic Natural) |
Chuťové tóny | Ananas, Grapefruit, Mango, Papája, kakaové nibsy |
Oblast původu zrn | Amerika |
Země původu | Kolumbie 🇨🇴 |
Pražírna | Concept Coffee Roasters |
---|---|
Metoda přípravy | Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper |
Způsob pražení | Filtr |
Chuťový profil | Ovocný |
Datum pražení | 28.04.2025 |
Původ pražírny | Slovenská republika 🇸🇰 |
Stupeň pražení | Světlý ☕️ |
Zpracování | Suché Anaerobní (Anaerobic Natural) |
Chuťové tóny | Ananas, Grapefruit, Mango, Papája, kakaové nibsy |
Oblast původu zrn | Amerika |
Země původu | Kolumbie 🇨🇴 |