Kolumbie - JUNGLE JUICE 3

Kolumbie - JUNGLE JUICE 3


Concept Coffee Roasters

FARMA: Finca Monteblanco, Rodrigo Valencia
REGION: Huila
ZPRACOVÁNÍ: Suché anaerobní + yeast mango ferment
ODRŮDA: Purple Caturra
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1730 m.n.m
CHUŤOVÝ PROFIL: Mango, Ananas, Papája, Grapefruit, Kakaové kousky Více

Balení: 250 gKód produktu: P00302 Doprava a platba

Produkt již není v nabídce

Náhradní produkt

Concept Coffee Roasters

FARMA: Finca Monteblanco, Rodrigo Valencia
REGION: Huila
ZPRACOVÁNÍ: Suché anaerobní + yeast mango ferment
ODRŮDA: Purple Caturra
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1730 m.n.m
CHUŤOVÝ PROFIL: Mango, Ananas, Papája, Grapefruit, Kakaové kousky Více

Balení: 250 gKód produktu: P00302 Doprava a platba

Concept Coffee Roasters | Kolumbie  - JUNGLE JUICE 3

Mango v hlavní roli! 🥭
Jungle Juice 3 je explozí tropických chutí – šťavnaté mango 🥭, sladký ananas  a exotická papája  vytvářejí harmonický punč, který doplňuje jemná hořkost grapefruitové kůry 🍊 a lahodné zakončení v podobě kakaových nibsů 🍫.

Finca Monteblanco ☕🌿
Rodrigo Sánchez Valencia je třetí generací pěstitelů kávy na farmě Finca Monteblanco. Jeho dědeček zde začal pěstovat kávu před několika desítkami let a Rodrigo dnes pokračuje v rodinné tradici s cílem zachovat přirozenou rozmanitost a produktivitu farmy.

Farma se nachází poblíž Cueva de los Guácharos – jednoho z 59 chráněných parků v Kolumbii 🇨🇴. Nedaleko protéká také řeka Suaza 🌊, která poskytuje čerstvou vodu pro pěstování i zpracování. Rodrigo na Finca Monteblanco pěstuje odrůdy Caturra, Geisha, Pink Bourbon a Pacamara 🌱. Díky vysoké nadmořské výšce a výjimečnému mikroklimatu oblasti Acevedo v regionu Huila zde vznikají ideální podmínky pro produkci výběrové kávy s jedinečným chuťovým profilem ☕✨

Kvašení, mango a kvasinky 🍋🥭

Kávové třešně se ručně sbírají a přivážejí do mokrého mlýna přímo na farmě. Ještě před zpracováním do nich Rodrigo přidává směs kvasinek a bakterií – například Lactobacillus a Saccharomyces cerevisiae – celkem až 10 různých druhů, které podporují fermentaci. Do směsi přidává také mango pro zvýraznění chuti 🍑 a cukernatou složku, jako je melasa, panela nebo krystalový cukr, která fermentaci ještě víc rozběhne.

Tato směs se uzavře a nechá fermentovat 8 dní. Poté se třešně rozdrtí a káva se na ďalších 7,5 dne (180 hodin) pridá do této ovocné fermentované směsi.

Po fermentaci se káva (v pergamenu) opláchne čistou vodou a suší se na parabolických lůžkách. Během sušení se pergamen pravidelně obrací, aby se zajistilo rovnoměrné schnutí. Tento proces trvá přibližně 20 až 25 dní.

Parametry
Pražírna Concept Coffee Roasters
Metoda přípravy Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper
Způsob pražení Filtr
Chuťový profil Ovocný
Datum pražení 28.04.2025
Původ pražírny Slovenská republika 🇸🇰
Stupeň pražení Světlý ☕️
Zpracování Suché Anaerobní (Anaerobic Natural)
Chuťové tóny Ananas, Grapefruit, Mango, Papája, kakaové nibsy
Oblast původu zrn Amerika
Země původu Kolumbie 🇨🇴
Pražírna Concept Coffee Roasters
Metoda přípravy Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper
Způsob pražení Filtr
Chuťový profil Ovocný
Datum pražení 28.04.2025
Původ pražírny Slovenská republika 🇸🇰
Stupeň pražení Světlý ☕️
Zpracování Suché Anaerobní (Anaerobic Natural)
Chuťové tóny Ananas, Grapefruit, Mango, Papája, kakaové nibsy
Oblast původu zrn Amerika
Země původu Kolumbie 🇨🇴

Příslušenství9

Alternativní produkty4