Kolumbie - RED CANDY

Kolumbie - RED CANDY


Concept Coffee Roasters

FARMA: Edwin Norena, Campo Hermoso
REGION: Quindio
ZPRACOVÁNÍ: Black Honey Carbonic Maceration
ODRŮDA: Caturra
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: : 1750 – 1900 m.n.m
CHUŤOVÝ PROFIL: Malinová soda, Jahodové bonbony, Smetana Více

Balení: 250 gKód produktu: P00280 Doprava a platba

457 Kč 1,83 Kč/g
Skladem
ks
Concept Coffee Roasters

FARMA: Edwin Norena, Campo Hermoso
REGION: Quindio
ZPRACOVÁNÍ: Black Honey Carbonic Maceration
ODRŮDA: Caturra
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: : 1750 – 1900 m.n.m
CHUŤOVÝ PROFIL: Malinová soda, Jahodové bonbony, Smetana Více

Balení: 250 gKód produktu: P00280 Doprava a platba

Concept Coffee Roasters | Kolumbie - RED CANDY

Bonbon v šálku kávy! 🍬☕️ Je sladká a hravá, s šťavnatou chutí malin a jahod 🍓🍓, zabalená do nádherné sladkosti připomínající bonbóny. 😋🎉 Tato káva je jako malý svátek pro chuťové pohárky, který vás potěší svou osvěžující a příjemně sladkou povahou!

Edwin Noreña
Finca Campo Hermoso je 15hektarová farma blízko Circasia, jen několik kilometrů severně od hlavního města Quindío, Armenie. Jejím majitelem je Edwin Noreña, agroprůmyslový inženýr s vysokoškolským vzděláním v biotechnologii. 🧑‍🔬🌱 Edwin je ambiciózní producent kávy, který se zaměřuje na pěstování specifických odrůd v kombinaci s unikátními metodami zpracování, aby dosáhl co nejpřekvapivějších, nejpamátnějších a nejchutnějších káv v rámci svých zdrojů. 🌟☕️

Finca Campo Hermoso se specializuje na širokou škálu kávových odrůd, včetně růžového bourbona, žlutého bourbona, žluté catury, bourbon sidry, geshy a Cenicafe 1 – odolného hybridu vyvinutého Cenicafé, kolumbijským národním výzkumným institutem pro kávu. 🍒🌿

Výsledné kávy se často prodávají pod osobní značkou „El Alquimista“, kterou Edwin používá pro prodej svých mikrokáv, které se účastní soutěží baristů a vybraných pražíren po celém světě. 🏆🌍

Zpracování

Čerešně se sbírají, když mají více než 23 stupňů Brix. Prvním krokem je ruční výběr, při kterém se vybírají pouze zralé čerešně. 🍒

Následuje ponoření čerešní do vodních nádrží na 5 hodin, během kterých se odstraní plovoucí části. Poté se čerešně ručně třídí, aby se zajistilo, že na fermentaci půjdou pouze ty nejlepší. ✅

Další krok je uzavření čerešní do 200litrových plastových nádob na 96 hodin při konstantní teplotě 18 °C, přičemž do nich je vstřikován CO2 (proces zvaný karbonická macerace). CO2 napomáhá k fermentaci. 🍇💨

Po odstranění zrn se 100 % dužiny smíchá s kávovými zrnky a prochází 48hodinovou anaerobní fermentací se směsí čerstvého a sušeného ovoce (borůvky, jahody, třešně, maliny, ostružiny) a kvasinkami HS&F (Saccharomyces cerevisiae), aminokyselinami a glukózou. 🍓🍒

Káva se suší na slunci na afrických postelích, které jsou během prvních 48 hodin zakryté speciálními deštníky. Druhá fáze sušení na vyvýšených postelích pod baldachýnem trvá dalších 5 dní. 🌞🛏️ Po přibližně 15 dnech je káva uskladněna. 🏠

Parametry
Pražírna Concept Coffee Roasters
Metoda přípravy Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper
Datum pražení 27.01.2025
Chuťový profil Jahodové bonbony, Malinová limonáda, Smetana
Způsob pražení Filtr
Stupeň pražení Světlý ☕️
Zpracování Černé medové / Black Honey
Oblast původu zrn Amerika
Země původu Kolumbie 🇨🇴
Pražírna Concept Coffee Roasters
Metoda přípravy Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper
Datum pražení 27.01.2025
Chuťový profil Jahodové bonbony, Malinová limonáda, Smetana
Způsob pražení Filtr
Stupeň pražení Světlý ☕️
Zpracování Černé medové / Black Honey
Oblast původu zrn Amerika
Země původu Kolumbie 🇨🇴

Příslušenství11

Alternativní produkty8

Naposledy navštívené1