Rwanda - HUMURE NATURAL

Rwanda - HUMURE NATURAL


Diamond's Roastery

FARMA: Humure
REGION: Gatsibo
ZPRACOVANÍ: Suché / Natural
ODRŮDA: Red Bourbon
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1624 m. n. m.
ZBĚR: 07/2023
CHUŤOVÝ PROFIL: Jahody se smetanou, Ibišek, Datle, Čokoláda Více

Balení: 250 gKód produktu: P00187 Doprava a platba

419 Kč 1,67 Kč/g
Není skladem Sledovat dostupnost
Diamond's Roastery

FARMA: Humure
REGION: Gatsibo
ZPRACOVANÍ: Suché / Natural
ODRŮDA: Red Bourbon
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1624 m. n. m.
ZBĚR: 07/2023
CHUŤOVÝ PROFIL: Jahody se smetanou, Ibišek, Datle, Čokoláda Více

Balení: 250 gKód produktu: P00187 Doprava a platba

Diamond's Roastery | Rwanda - HUMURE NATURAL

Rwanda Humure pochází z oblasti Gatsibo, která se nachází ve východní části Rwandy. Zpracovatelská stanice Humure se vyznačuje tím, že ji provozují výhradně ženy. Název stanice je odvozen od nejvyššího kopce v oblasti. Zemědělci ve Rwandě mají malé kávové plantáže, obvykle kolem 250 kávovníků. Většina kávovníků se pěstuje v kombinaci s potravinářskými plodinami, jako je kukuřice a brambory (video o vadě brambor). I přes jejich malou rozlohu zůstává káva pro mnohé z nich hlavní komoditou a největším zdrojem příjmů po celý rok.

Rwanda Humure obsahuje kávová zrna odrůdy Pink Bourbon, která byla ručně sklizena na farmách. Ve zpracovatelské stanici Humure pracuje až 120 lidí. Ti mají na starosti kontrolu kvality kávových třešní a celý proces zpracování. Naše šarže se vydala cestou suchého zpracování. Po třídění a příjmu se třešně přesunou na vyvýšené záhony. Pracovníci kávové třešně často přehazují, aby zajistili rovnoměrné sušení. Tento proces trvá přibližně 47 dní. Tento zdlouhavý proces se nám představil s opravdu zajímavým chuťovým profilem. V šálku kávy Rwanda Humure nás zaujala chuť jahod se smetanou, ibišku, datla a čokolády. Tato káva se rychle stane oblíbenou u milovníků komplexních chutí v šálku kávy. Tato lahodná zrna praží Diamond's tak, aby se skvěle hodila na prípravu filtru.

Parametry
Pražírna Diamond`s Roastery (SK)
Datum pražení 05.02.2024
Chuťový profil Datle, Ibišek, Jahodový jogurt, Čokoláda
Způsob pražení Filtr
Stupen pražení Světlý ☕️
Zpracování Suché (Natural)
Oblast původu zrn Afrika
Země původu Rwanda 🇷🇼
Metoda přípravy Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper

Příslušenství11

Alternativní produkty5