Vietnam - LANGBIANG ANAEROBIC

Vietnam - LANGBIANG ANAEROBIC


Diamond's Roastery

OBLAST: Langbiang
ZPRACOVANÍ: Anaerobní / Anaerobic
ODRŮDA: Catimor Hybrid
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1500 m n. m.
ZBĚR: 12/2022
CHUŤOVÝ PROFIL: Tropické ovoce, Višně, Červené víno, Čokoláda Více

Balení: 250 gKód produktu: P00160 Doprava a platba

449 Kč 1,79 Kč/g
Skladem
ks
Diamond's Roastery

OBLAST: Langbiang
ZPRACOVANÍ: Anaerobní / Anaerobic
ODRŮDA: Catimor Hybrid
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1500 m n. m.
ZBĚR: 12/2022
CHUŤOVÝ PROFIL: Tropické ovoce, Višně, Červené víno, Čokoláda Více

Balení: 250 gKód produktu: P00160 Doprava a platba

Diamond's Roastery | Vietnam - LANGBIANG ANAEROBIC

Vietnam Langbiang Anaerobic je výsledkem práce Slováka Mariána Takáče žijícího ve Vietnamu. Právě díky své ženě Lim objevil svou vášeň pro kávu. Lim pochází z etnické menšiny K'ho, která se pěstováním kávy zabývá již po generace. Kávová zrna pěstovali pod horou Langbian. V nadmořské výšce 1 500 metrů. Jedná se o hybridní odrůdu Catimor, která přirozeně zmutovala se zbytky odrůd Bourbon a Typica. Tyto odrůdy původně přivezli do Vietnamu Francouzi.

Marian vyprávěl o zpracování: "Tato káva prošla 100hodinovou fermentací na třešních v uzavřených sudech. Následovalo pomalé sušení po dobu 3-4 týdnů. V předchozí sezóně jsem měl několik testovacích šarží s kratší a delší fermentací, ale rozhodli jsme se pro skutečnou jakousi zlatou střední cestu. Kde je káva ovocná, trochu nevýrazná, ale stále velmi čistá. Aby samotná fermentace nepřebila vlastnosti kávy a odrůdy. "

V chuťový profil této kávy je šťavnaté tropické ovoce, sladké třešně, červené víno a čokoláda.

Parametry
Pražírna Diamond`s Roastery (SK)
Datum pražení 30.10.2023
Chuťový profil Tropické ovoce, Višně, Červené víno, Čokoláda
Způsob pražení Filtr
Stupen pražení Světlý ☕️
Zpracování Anaerobní 100H / (Anaerobic 100H)
Oblast původu zrn Asie
Země původu Vietnam 🇻🇳
Metoda přípravy Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper

Příslušenství12

Alternativní produkty5