Vietnam - LANGBIANG ANAEROBIC
Vietnam - LANGBIANG ANAEROBIC

OBLAST: Langbiang
ZPRACOVANÍ: Anaerobní / Anaerobic
ODRŮDA: Catimor Hybrid
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1500 m n. m.
ZBĚR: 12/2022
CHUŤOVÝ PROFIL: Tropické ovoce, Višně, Červené víno, Čokoláda Více
Balení: 250 gKód produktu: P00160 Doprava a platba

OBLAST: Langbiang
ZPRACOVANÍ: Anaerobní / Anaerobic
ODRŮDA: Catimor Hybrid
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1500 m n. m.
ZBĚR: 12/2022
CHUŤOVÝ PROFIL: Tropické ovoce, Višně, Červené víno, Čokoláda Více
Balení: 250 gKód produktu: P00160 Doprava a platba
Diamond's Roastery | Vietnam - LANGBIANG ANAEROBIC
Vietnam Langbiang Anaerobic je výsledkem práce Slováka Mariána Takáče žijícího ve Vietnamu. Právě díky své ženě Lim objevil svou vášeň pro kávu. Lim pochází z etnické menšiny K'ho, která se pěstováním kávy zabývá již po generace. Kávová zrna pěstovali pod horou Langbian. V nadmořské výšce 1 500 metrů. Jedná se o hybridní odrůdu Catimor, která přirozeně zmutovala se zbytky odrůd Bourbon a Typica. Tyto odrůdy původně přivezli do Vietnamu Francouzi.
Marian vyprávěl o zpracování: "Tato káva prošla 100hodinovou fermentací na třešních v uzavřených sudech. Následovalo pomalé sušení po dobu 3-4 týdnů. V předchozí sezóně jsem měl několik testovacích šarží s kratší a delší fermentací, ale rozhodli jsme se pro skutečnou jakousi zlatou střední cestu. Kde je káva ovocná, trochu nevýrazná, ale stále velmi čistá. Aby samotná fermentace nepřebila vlastnosti kávy a odrůdy. "
V chuťový profil této kávy je šťavnaté tropické ovoce, sladké třešně, červené víno a čokoláda.
Pražírna | Diamond`s Roastery (SK) |
---|---|
Datum pražení | 30.10.2023 |
Chuťový profil | Tropické ovoce, Višně, Červené víno, Čokoláda |
Způsob pražení | Filtr |
Stupen pražení | Světlý ☕️ |
Zpracování | Anaerobní 100H / (Anaerobic 100H) |
Oblast původu zrn | Asie |
Země původu | Vietnam 🇻🇳 |
Metoda přípravy | Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper |