Burundi - BUTEGANA NATURAL
Burundi - BUTEGANA NATURAL
FARMA: Butegana
ZPRACOVANÍ: Suché / Natural
ODRŮDA: Red Bourbon
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1612 m. n. m.
ZBĚR: 07/2023
CHUŤOVÝ PROFIL: Moruše, Meloun, Ostružiny, Jablko, Brownie Více
Balení: 250 gKód produktu: P00209 Doprava a platba
Náhradní produkt
FARMA: Butegana
ZPRACOVANÍ: Suché / Natural
ODRŮDA: Red Bourbon
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1612 m. n. m.
ZBĚR: 07/2023
CHUŤOVÝ PROFIL: Moruše, Meloun, Ostružiny, Jablko, Brownie Více
Balení: 250 gKód produktu: P00209 Doprava a platba
Diamond's Roastery | Burundi - BUTEGANA NATURAL
Burundi Butegana se vám představí jako funky zážitek, na který jen tak nezapomenete. První stanice na zpracování kávy v zemi byla postavena v roce 1952 a pojmenována „Butegana“, což znamená „být uvězněn“, protože rwandští vojáci byli v údolí uvězněni burundskou armádou. Kávové třešně v této šarži se pěstují v nadmořské výšce 1612 metrů.
Během období sklizně jsou všechny kávové třešně postupně ručně sbírány. Vždy se sklízejí pouze zralé třešně a ty nezralé se nechávají na kávovníku. Většina rodin má pouze 200 až 250 stromů a sklizeň provádí téměř výhradně rodina. Po roztřídění se třešně ukládají do betonových fermentačních nádrží. Do nádrží se přidávají kvasinky Cima, které se nakupují od francouzské společnosti Lalcafe. Poté se nádrže zakryjí a nechají se přibližně 12 hodin kvasit. Kvasinky Cima byly vyvíjeny po dobu čtyř let speciálně pro účely zpracování kávy. Po ukončení fermentace se kávové třešně převezou na sušící stoly. Zde se třešně pomalu suší po dobu 2 až 3 týdnů. Během tohoto procesu se třešně opakovaně třídí a prosévají, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Třešně se nesuší od východu do západu slunce. Večer nebo za deště se třešně přikryjí plachtou. Po pražení v Dimoand's roastery se kávová zrna představila ve velmi funky chuťi. Chuť burundské butegany nám doslova explodovala v ústech. Burundi - Butega natural má chuťoví profil moruše, melounu, ostružiny a brownie.
Pražírna | Diamond`s Roastery (SK) |
---|---|
Datum pražení | 22.05.2024 |
Chuťový profil | Jablko, Meloun, Moruše, Ostružiny, Brownie |
Způsob pražení | Filtr |
Stupen pražení | Světlý ☕️ |
Zpracování | Suché (Natural) |
Oblast původu zrn | Afrika |
Země původu | Burundi 🇧🇮 |
Metoda přípravy | Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper |
Pražírna | Diamond`s Roastery (SK) |
---|---|
Datum pražení | 22.05.2024 |
Chuťový profil | Jablko, Meloun, Moruše, Ostružiny, Brownie |
Způsob pražení | Filtr |
Stupen pražení | Světlý ☕️ |
Zpracování | Suché (Natural) |
Oblast původu zrn | Afrika |
Země původu | Burundi 🇧🇮 |
Metoda přípravy | Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper |