Kostarika - SOLIS & CORDERO ANAEROBIC
Kostarika - SOLIS & CORDERO ANAEROBIC
FARMA: Cuatro Vientos
REGION: Tarrazú
ZPRACOVANÍ: Fermentace / Fermentation
ODRŮDA: Red Catuai
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1624 m. n. m.
ZBĚR: 04/2024
CHUŤOVÝ PROFIL: Rybíz, Citrusy, Jahody, Čokoládové brownie Více
Balení: 250 gKód produktu: P00232 Doprava a platba
FARMA: Cuatro Vientos
REGION: Tarrazú
ZPRACOVANÍ: Fermentace / Fermentation
ODRŮDA: Red Catuai
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1624 m. n. m.
ZBĚR: 04/2024
CHUŤOVÝ PROFIL: Rybíz, Citrusy, Jahody, Čokoládové brownie Více
Balení: 250 gKód produktu: P00232 Doprava a platba
Diamond's Roastery | Kostarika - SOLIS & CORDERO ANAEROBIC
Kostarika Solis & Cordero: exkluzivní káva s bohatou historií a inovativním zpracováním
Káva Solis & Cordero Costa Ricas pochází z malé farmy v Cuatro Vientos v oblasti Tarrazú a je výsledkem vášnivého a inovativního přístupu rodiny Solis. Červená odrůda catuai se pěstuje v nadmořské výšce 1 650 metrů a tato káva nese podpis legendárního Ivana Solise Cordera a jeho dcery Solsiré.
Inovativní zpracování pro jedinečnou chuť
Rodina Solisových je proslulá svými experimentálními technikami fermentace. Zaměřují se na suchou fermentaci, která trvá 48 až 144 hodin. Díky tomuto procesu získala rodina Solis & Cordero první cenu v kategorii experimentálního kvašení na prestižní soutěži Cup of Excellence.
Ruční sklizeň a pečlivé zpracování
Po ruční sklizni červené odrůdy catuai následuje důkladné mytí kávových třešní. Poté se 72 hodin fermentují ve speciálních grainpro sáčcích. Závěrečná fáze sušení probíhá na afrických lůžkách, dokud není dosaženo optimální vlhkosti 10 %. Během nejteplejších období jsou kávová zrna chráněna mírným stínem. Celé zpracování trvá 23 dní.
Pražírna | Diamond`s Roastery (SK) |
---|---|
Datum pražení | 02.10.2024 |
Chuťový profil | Citrusy, Jahoda, Červený rybíz, Brownie |
Způsob pražení | Filtr |
Stupen pražení | Světlý ☕️ |
Zpracování | Fermentace / (Fermentation) |
Oblast původu zrn | Amerika |
Země původu | Kostarika 🇨🇷 |
Metoda přípravy | Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper |
Pražírna | Diamond`s Roastery (SK) |
---|---|
Datum pražení | 02.10.2024 |
Chuťový profil | Citrusy, Jahoda, Červený rybíz, Brownie |
Způsob pražení | Filtr |
Stupen pražení | Světlý ☕️ |
Zpracování | Fermentace / (Fermentation) |
Oblast původu zrn | Amerika |
Země původu | Kostarika 🇨🇷 |
Metoda přípravy | Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper |