Kostarika - SOLIS & CORDERO ANAEROBIC

Kostarika - SOLIS & CORDERO ANAEROBIC


Diamond's Roastery

FARMA: Cuatro Vientos
REGION: Tarrazú
ZPRACOVANÍ: Fermentace / Fermentation
ODRŮDA: Red Catuai
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1624 m. n. m.
ZBĚR: 04/2024
CHUŤOVÝ PROFIL: Rybíz, Citrusy, Jahody, Čokoládové brownie Více

Balení: 250 gKód produktu: P00232 Doprava a platba

477 Kč 1,91 Kč/g
Skladem
ks
Diamond's Roastery

FARMA: Cuatro Vientos
REGION: Tarrazú
ZPRACOVANÍ: Fermentace / Fermentation
ODRŮDA: Red Catuai
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1624 m. n. m.
ZBĚR: 04/2024
CHUŤOVÝ PROFIL: Rybíz, Citrusy, Jahody, Čokoládové brownie Více

Balení: 250 gKód produktu: P00232 Doprava a platba

Diamond's Roastery | Kostarika - SOLIS & CORDERO ANAEROBIC

Kostarika Solis & Cordero: exkluzivní káva s bohatou historií a inovativním zpracováním

Káva Solis & Cordero Costa Ricas pochází z malé farmy v Cuatro Vientos v oblasti Tarrazú a je výsledkem vášnivého a inovativního přístupu rodiny Solis. Červená odrůda catuai se pěstuje v nadmořské výšce 1 650 metrů a tato káva nese podpis legendárního Ivana Solise Cordera a jeho dcery Solsiré.

Inovativní zpracování pro jedinečnou chuť

Rodina Solisových je proslulá svými experimentálními technikami fermentace. Zaměřují se na suchou fermentaci, která trvá 48 až 144 hodin. Díky tomuto procesu získala rodina Solis & Cordero první cenu v kategorii experimentálního kvašení na prestižní soutěži Cup of Excellence.

Ruční sklizeň a pečlivé zpracování

Po ruční sklizni červené odrůdy catuai následuje důkladné mytí kávových třešní. Poté se 72 hodin fermentují ve speciálních grainpro sáčcích. Závěrečná fáze sušení probíhá na afrických lůžkách, dokud není dosaženo optimální vlhkosti 10 %. Během nejteplejších období jsou kávová zrna chráněna mírným stínem. Celé zpracování trvá 23 dní.

Parametry
Pražírna Diamond`s Roastery (SK)
Datum pražení 02.10.2024
Chuťový profil Citrusy, Jahoda, Červený rybíz, Brownie
Způsob pražení Filtr
Stupen pražení Světlý ☕️
Zpracování Fermentace / (Fermentation)
Oblast původu zrn Amerika
Země původu Kostarika 🇨🇷
Metoda přípravy Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper
Pražírna Diamond`s Roastery (SK)
Datum pražení 02.10.2024
Chuťový profil Citrusy, Jahoda, Červený rybíz, Brownie
Způsob pražení Filtr
Stupen pražení Světlý ☕️
Zpracování Fermentace / (Fermentation)
Oblast původu zrn Amerika
Země původu Kostarika 🇨🇷
Metoda přípravy Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper

Alternativní produkty9

Naposledy navštívené1