Peru - YOLANDA CABRERA
Peru - YOLANDA CABRERA
FARMA: Finca Sampedruyoc
REGION: Cusco
ZPRACOVANÍ: Promyté / Washed
ODRŮDA: Typica
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 2150 m. n. m.
ZBĚR: 2023/2024
CHUŤOVÝ PROFIL: Med, Broskev, Švestky
CUPPINGOVÉ SKÓRE: 86,25 b. Více
Rozhovor s pražírnou Jizba Luhačovice najdete na našem blogu.
Balení: 250 gKód produktu: P00212 Doprava a platba
FARMA: Finca Sampedruyoc
REGION: Cusco
ZPRACOVANÍ: Promyté / Washed
ODRŮDA: Typica
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 2150 m. n. m.
ZBĚR: 2023/2024
CHUŤOVÝ PROFIL: Med, Broskev, Švestky
CUPPINGOVÉ SKÓRE: 86,25 b. Více
Rozhovor s pražírnou Jizba Luhačovice najdete na našem blogu.
Balení: 250 gKód produktu: P00212 Doprava a platba
Jizba Luhačovice | Peru - YOLANDA CABRERA
Yolanda Cabrera Alvarez strávila celý život mezi kávovými keři, spojena s rodinnou farmou Finca Sampedroyuc, která se nachází ve výšce 2 150 m n. m. Toto ideální prostředí podporuje pomalé dozrávání kávových třešní, což zvyšuje komplexnost jejich chuťového profilu. Vysoká nadmořská výška navíc přirozeně omezuje šíření škůdců a chorob, což přispívá k udržitelnosti pěstování kávy.
Yolanda a její rodina ručně sbírají zralé červené kávové třešně a pečlivě je zpracovávají přímo na farmě. Kávová zrna jsou fermentována v uzavřených pytlích GrainPro po dobu 40 hodin. Díky chladnějším teplotám ve vysoké nadmořské výšce je fermentace zpomalena, což přispívá k rozvoji jedinečných chutí. Po fermentaci jsou zrna důkladně omyta vodou a sušena na speciálních sušících lůžkách. Pravidelné prohrabávání zajišťuje rovnoměrné sušení, které trvá přibližně 15 dní.
Přidejte se k těm, kteří objevili kouzlo kávy od Yolandy Cabrera Alvarez, a vychutnejte si jedinečnou kvalitu a chuť, kterou nabízí její pečlivě pěstovaná a zpracovaná káva z farmy Finca Sampedroyuc.
Pražírna | Jizba Luhačovice (CZ) |
---|---|
Datum pražení | 29.05.2024 |
Chuťový profil | Broskev, Med, Švestky |
Způsob pražení | Espresso |
Stupen pražení | Střední ☕️☕️☕️ |
Zpracování | Promyté (Washed) |
Oblast původu zrn | Amerika |
Země původu | Peru 🇵🇪 |
Metoda přípravy | Aeropress, Automatický kávovar, Kávovar, Moka konvička |
Pražírna | Jizba Luhačovice (CZ) |
---|---|
Datum pražení | 29.05.2024 |
Chuťový profil | Broskev, Med, Švestky |
Způsob pražení | Espresso |
Stupen pražení | Střední ☕️☕️☕️ |
Zpracování | Promyté (Washed) |
Oblast původu zrn | Amerika |
Země původu | Peru 🇵🇪 |
Metoda přípravy | Aeropress, Automatický kávovar, Kávovar, Moka konvička |