Kolumbie - EL SILENCIO
Kolumbie - EL SILENCIO

FARMA: Robinson Rivera, El Silencio
OBLAST: Piendamo, Cauca
ZPRACOVANÍ: Medové / Honey
ODRŮDA: Castillo
CHUŤOVÉ TÓNY: Červený pomeranč, Medové perníčky, Tmavé hrozny
Více
Balení: 200 gKód produktu: P00295 Doprava a platba

FARMA: Robinson Rivera, El Silencio
OBLAST: Piendamo, Cauca
ZPRACOVANÍ: Medové / Honey
ODRŮDA: Castillo
CHUŤOVÉ TÓNY: Červený pomeranč, Medové perníčky, Tmavé hrozny
Více
Balení: 200 gKód produktu: P00295 Doprava a platba
KMEN COFFEE ROASTERS | Kolumbie - EL SILENCIO
Připravte si šálek, zavřete oči a nechte se unést do hor Kolumbie 🌄☕✨
Káva El Silencio zpracovaná metodou honey si zachovává sladké chutě i živou aciditu
Ve filtru vás potěší:
🍊 červený pomeranč,🍪 kořeněné medové perníčky,🍇 a sladké tmavé hrozny.
Kávu zpracoval farmář Robinson Rivera v oblasti Piendamó, kde zpracovává také třešně od ostatních farmářů z okolí 👨🌾🍒. Ve svých 37 letech vlastní farmu El Silencio ve Veredě Once de Noviembre o rozloze 8 hektarů. Farma se nachází v nadmořské výšce 1 740 m n. m. a pěstuje se zde odrůda Castillo 🌄. Robinson se pěstování kávy věnuje už 18 let a už pátým rokem je členem spolku Asociacion de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz 🤝🕊️.Tento spolek má 77 členů a jeho posláním je zlepšovat kvalitu kávy od pěstování až po prodej ☕📈, a zároveň pozitivně ovlivňovat místní komunitu, zlepšovat životní podmínky zemědělských rodin 👨👩👧👦, chránit životní prostředí 🌍 a podporovat mír 🕊️.
Honey metoda zpracování
Zpracování metodou honey začíná výběrem dokonale zralých kávových třešní 🍒, které mají vyšší obsah cukru.
👉 Třešně se ponoří do vody, kde se odstraní nezralé a poškozené plody 💧
👉 Následuje 12hodinová fermentace na vzduchu 🌬️
👉 Třešně se odslupkují, ale část dužiny zůstává na zrnu 🍯
Zrna se poté fermentují ještě 36 hodin a následně suší v parabolických sušárnách ☀️ přibližně 5–6 dní, dokud nedosáhnou optimální vlhkosti 10 % 🌡️.
Pražírna | Kmen Coffee Roasters |
---|---|
Metoda přípravy | Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper |
Způsob pražení | Filtr |
Chuťový profil | Ovocný, Sladký |
Datum pražení | 15.04.2025 |
Původ pražírny | Česká republika 🇨🇿 |
Stupeň pražení | Světlý ☕️ |
Zpracování | Medové (Honey) |
Chuťové tóny | Hrozny, Červený pomeranč, Medové perníčky |
Oblast původu zrn | Amerika |
Země původu | Kolumbie 🇨🇴 |
Pražírna | Kmen Coffee Roasters |
---|---|
Metoda přípravy | Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper |
Způsob pražení | Filtr |
Chuťový profil | Ovocný, Sladký |
Datum pražení | 15.04.2025 |
Původ pražírny | Česká republika 🇨🇿 |
Stupeň pražení | Světlý ☕️ |
Zpracování | Medové (Honey) |
Chuťové tóny | Hrozny, Červený pomeranč, Medové perníčky |
Oblast původu zrn | Amerika |
Země původu | Kolumbie 🇨🇴 |