Etiopie - CHELBESA NATURAL

Etiopie - CHELBESA NATURAL


Mlsna Cava

ZPRACOVATELSKÁ STANICE: Chelbesa Natural (Rocko Mountain Collection)
REGIÓN: Chelbesa, Yirgacheffe
ZPRACOVANÍ: Suché / Natural
ODRŮDA: Mixed Heirloom Varietals
ZBĚR: 05/2022
CHUŤOVÝ PROFIL: Jasmín, Bílá broskev, Banán
SCA Score: 88 b. Více

Balení: 250 gKód produktu: P00124 Doprava a platba

Původní cena 419 Kč. Ušetříte 29% (120 Kč) 299 Kč 1,19 Kč/g
Skladem
ks
Mlsna Cava

ZPRACOVATELSKÁ STANICE: Chelbesa Natural (Rocko Mountain Collection)
REGIÓN: Chelbesa, Yirgacheffe
ZPRACOVANÍ: Suché / Natural
ODRŮDA: Mixed Heirloom Varietals
ZBĚR: 05/2022
CHUŤOVÝ PROFIL: Jasmín, Bílá broskev, Banán
SCA Score: 88 b. Více

Balení: 250 gKód produktu: P00124 Doprava a platba

Mlsna Cava | Etiopie - CHELBESA NATURAL

Chelbesa, která se nachází v zóně Gedeo v okrese Gedeb, je jednou z nejlepších oblastí produkce kávy v rámci slavné Gedeb Woreda. Chelbesa je známá pro svou hustou vrstevnatou strukturu poloopadavé vegetace tvořenou nepravými banánovníky i kávovníky pěstovanými ve stínu a je skvělým příkladem nejlepší agroekologie pro pěstování kávy. Společnost SNAP Specialty Coffee postavila v roce 2019 svůj nový mokrý mlýn v malé vesničce Danche ve vesnici Chelbesa v naději, že osloví nákupem výhradně červených třešní od nedalekých farmářů ve vesnici Chelbesa. Jejich ambice se po dokončení projektu staly skutečností.

Fermentační nádrže mokrého mlýna byly zkonstruovány z keramiky, která pomůže dodat zpracovávané kávě čistotu a také urychlit fermentaci díky teplu, které keramika zadržuje. Tato partie byla spojena s produkcí 495 drobných zemědělců, kteří dodávají své třešně do mlýna; nejčastějším typem půdy v oblasti je červenohnědá, obzvláště úrodná, bohatá na železo a s vysokou kyselostí. Tato konkrétní šarže byla zpracována jako tradiční přírodní z dodávky třešní, které tvoří druhou část sklizně.

Třešně se přijímají a třídí pomocí řady flotačních nádrží, které oddělují všechny plody (pod zralými třešněmi) a nezralé třešně, během flotace se třešně čistí sladkou vodou a poté se ukládají na vyvýšená africká lůžka a suší se 28 až 35 dní.

Parametry
Pražírna Mlsnacava (SK)
Datum pražení 23.06.2023
Chuťový profil Banán, Bílá broskev, Jasmín
Způsob pražení Filtr
Stupen pražení Světlý ☕️
Zpracování Suché (Natural)
Oblast původu zrn Afrika
Země původu Etiopie 🇪🇹
Metoda přípravy Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper

Alternativní produkty4