Etiopie - GENJI CHALLA

Etiopie - GENJI CHALLA


Mlsna Cava

ZPRACOVATELSKÁ STANICE: Genji Challa
REGIÓN: Jimma, Oromia
ZPRACOVANÍ: Mokré / Washed
ODRŮDA: Mixed Heirloom Varietals
ZBĚR: 05/2022
CHUŤOVÝ PROFIL: Bergamot, Pomeranč, Černý čaj, Žlutá nektarinka
SCA Score: 88 b. Více

Balení: 250 gKód produktu: P00125 Doprava a platba

Původní cena 399 Kč. Ušetříte 25% (100 Kč) 299 Kč 1,19 Kč/g
Skladem
ks
Mlsna Cava

ZPRACOVATELSKÁ STANICE: Genji Challa
REGIÓN: Jimma, Oromia
ZPRACOVANÍ: Mokré / Washed
ODRŮDA: Mixed Heirloom Varietals
ZBĚR: 05/2022
CHUŤOVÝ PROFIL: Bergamot, Pomeranč, Černý čaj, Žlutá nektarinka
SCA Score: 88 b. Více

Balení: 250 gKód produktu: P00125 Doprava a platba

Mlsna Cava | Etiopie - GENJI CHALLA

Genji Challa je sesterskou stanicí slavné stanice Nano Challa, která byla založena v roce 2019 jen několik kilometrů od stanice Nano Challa, jež byla založena v roce 2004. Tato stanice vznikla z potřeby většího prostoru, protože počet členů rostl a objemy dodávaných třešní byly příliš velké pro kapacitu samotné stanice Nano Challa. V současné době má více než 600 členů rozdělených mezi dvě stanoviště nacházející se na etiopské vysočině v přírodních lesích.

Tento úspěch a růst pramení z bohatství, které Nano Challa podpořila v roce 2010, kdy byla spolu s dalšími odlehlými zemědělskými komunitami v Jimmě vybrána do iniciativy Technoserve Coffee Initiative, financované Nadací Billa a Melindy Gatesových. Společnost Technoserve poskytovala technickou pomoc a školení skupinám producentů a pomáhala koordinovat agronomy a obchodní poradce, kteří pomáhali zlepšovat kvalitu kávy, pomáhali se správou dluhů, reinvesticemi a spravedlivým rozdělováním finančních prostředků mezi jednotlivé členy družstva. Dopad této iniciativy byl obrovský, protože pomohla družstvům, jako je Nano Challa, přejít od samozásobitelského zpracování k praní díky zlepšení podmínek. To jim umožnilo zcela změnit trh a kvalitu, ke které měli přístup, a prémii za výběrovou etiopskou kávu 1. jakosti.

Členové farmářského sdružení pěstují kávu v nadmořské výšce mezi 1 850 a 2 100 m n. m. a každý z nich vlastní v průměru asi 3 hektary půdy. Stejně jako v celé Etiopii je většina místních káv standardně ekologická a skládá se převážně ze starých, přirozeně původních odrůd, které se střídají s menšími plochami vylepšené původní odrůdy zvané 1274. Jakmile pěstitelé dodají kávu na stanici, jsou třešně před drcením rozmělněny pomocí zařízení Penagos Eco Pulper. Káva se před sušením namáčí v čisté vodě v betonových nádržích po dobu 8 hodin; nejprve se suší ve slupce a třídí ve stínu a poté se suší na slunci po dobu přibližně 10 dnů na vyvýšených afrických sušících regálech.

Parametry
Pražírna Mlsnacava (SK)
Datum pražení 23.06.2023
Chuťový profil Bergamot, Pomeranč, Černý čaj, Žlutá nektarinka
Způsob pražení Filtr
Stupen pražení Světlý ☕️
Zpracování Promyté (Washed)
Oblast původu zrn Afrika
Země původu Etiopie 🇪🇹
Metoda přípravy Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper

Alternativní produkty6