Salvador - LA ILLUSION
Salvador - LA ILLUSION

FARMA: La Illusion, Salaverria Family
REGION: Apaneca
ZPRACOVÁNÍ: Anaerobní Suché /Anaerobic Natural
ODRŮDA: Bourbon,
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: : 1540 – 1650 m.n.m
CHUŤOVÝ PROFIL: Třešeň, Vanilka, Naturální víno, Květiny Více
Balení: 250 gKód produktu: P00282 Doprava a platba

FARMA: La Illusion, Salaverria Family
REGION: Apaneca
ZPRACOVÁNÍ: Anaerobní Suché /Anaerobic Natural
ODRŮDA: Bourbon,
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: : 1540 – 1650 m.n.m
CHUŤOVÝ PROFIL: Třešeň, Vanilka, Naturální víno, Květiny Více
Balení: 250 gKód produktu: P00282 Doprava a platba
Concept Coffee Roasters | Salvador - LA ILLUSION
La Ilusion
La Ilusion je jednou z menších farem. Má rozlohu 10 hektarů a nachází se ve výšce přibližně 1540 m n. m. Je to 100% tradiční Bourbon. Farma se Conceptu v posledních letech velmi osvědčila s komplexními a sladkými salvádorskými bourbony. Výrobce je inovativní v metodách zpracování a pěstování. Vše dělí podle dnů sběru a provádějí různé postupy, fermentaci a sušení v závislosti na kapacitě a potenciálu konkrétní šarže. V tomto případě se káva mechanicky odloupává, poté se na noc namočí do čisté vody a opatrně se suší na terase. Čas sušení kontrolují tím, že kávu ukládají do vrstev a stohují ji. 🌱☕️
Pěstování a sběr
Nejvíce působivou věcí u káv od Salaverria je celková kvalita sběru: sytě krvavě červená a rovnoměrná barva. Vzhledem k objemům, které celkově dělají, je to opravdu úžasné! 🍒
Kávy jsou většinou zpracovány na základě pokusů a úprav, které jsme provedli na mokrém mlýně. Používají ekologické pulpery s názvem Jotagallo, které vykonávají přibližně 80 % mechanického odloupávání. Jejich standardní postup je odvoz pergamenu z pulperů přímo na terasu na sušení. U této konkrétní šarže byly třešně fermentovány v nádržích přibližně 80 hodin. ⏳🌿
Pražírna | Concept Coffee Roasters |
---|---|
Metoda přípravy | Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper |
Způsob pražení | Filtr |
Datum pražení | 25.02.2025 |
Chuťový profil | Květinový, Sladký |
Původ pražírny | Slovenská republika 🇸🇰 |
Stupeň pražení | Světlý ☕️ |
Zpracování | Suché Anaerobní (Anaerobic Natural) |
Chuťové tóny | Květiny, Třešeň, Vanilka, Naturální víno |
Oblast původu zrn | Amerika |
Země původu | Salvador 🇸🇻 |
Pražírna | Concept Coffee Roasters |
---|---|
Metoda přípravy | Aeropress, Chemex, French press, Moka master, V60 / Dripper |
Způsob pražení | Filtr |
Datum pražení | 25.02.2025 |
Chuťový profil | Květinový, Sladký |
Původ pražírny | Slovenská republika 🇸🇰 |
Stupeň pražení | Světlý ☕️ |
Zpracování | Suché Anaerobní (Anaerobic Natural) |
Chuťové tóny | Květiny, Třešeň, Vanilka, Naturální víno |
Oblast původu zrn | Amerika |
Země původu | Salvador 🇸🇻 |