Kolumbie - EL PLACER
Kolumbie - EL PLACER

FARMA: El Placer
REGIÓN: Calarca, Quindio
ZPRACOVANÍ: Rozšířené suché / Extended natural
ODRŮDA: Caturra
CHUŤOVÝ PROFIL: Maliny, hrozny a citronová tráva
Nadmorská výška: 1750m
Více
Balení: 250 gKód produktu: P00152 Doprava a platba

FARMA: El Placer
REGIÓN: Calarca, Quindio
ZPRACOVANÍ: Rozšířené suché / Extended natural
ODRŮDA: Caturra
CHUŤOVÝ PROFIL: Maliny, hrozny a citronová tráva
Nadmorská výška: 1750m
Více
Balení: 250 gKód produktu: P00152 Doprava a platba
Schot Coffee Roasters | Kolumbie - EL PLACER
Finca El Placer je dílem Sebastiana Ramireze, čtvrté generace pěstitelů kávy, který vede své rodinné sídlo již více než deset let.
Farma se nachází v Calarca, Quindio, v nadmořské výšce 1 750 m n. m. V El Placer se hospodaří udržitelným způsobem, například se nepoužívají herbicidy a plevel se seká každé dva měsíce. Zdraví půdy je prioritou a dobrá péče o ni vede ke zdravým rostlinám a přispívá ke skvělým chuťovým profilům. Sebastian má přístup k dobře vybavené mikrobiologické laboratoři, která je pro tým El Placer klíčová při vývoji inovativních a exotických káv.
Rozšířené suché zpracovaní Caturra
Caturra je přírodní mutace odrůdy Bourbon. Byla objevena na plantáži ve státě Minas Gerais v Brazílii někdy mezi lety 1915 a 1918. Proces selekce odrůdy Caturra se nazýval hromadná selekce, což znamená, že se vybere skupina jedinců na základě jejich vynikající výkonnosti, osivo z těchto rostlin se hromadně nasadí, aby se vytvořila nová generace, a poté se proces opakuje. Odrůda nebyla v Brazílii nikdy oficiálně uvedena na trh, ale stala se běžnou ve Střední Americe.
Pro rozšířenou přirozenost prochází káva 100hodinovou fermentací v nádobách naplněných CO2 a při kontrolované teplotě. Poté se suší v mechanických silech při teplotě kolem 40 °C, dokud nedosáhne 11% vlhkosti. To vše se odehrává ve zpracovatelském zařízení, které Sebastian Ramirez vybudoval na své hlavní farmě Corcega.
Výsledkem je velmi vyvážená a ovocná káva s chutí malin, hroznů a citronové trávy.
REGIÓN: Calarca, Quindio:

Pražírna | Schot Coffee Roasters (NL) |
---|---|
Datum pražení | 18.09.2023 |
Chuťový profil | Citronová tráva, Hrozny, Malina |
Způsob pražení | Filtr, Espresso, Omni |
Stupen pražení | Světlý ☕️ |
Zpracování | Rozšířené suché |
Oblast původu zrn | Amerika |
Země původu | Kolumbie 🇨🇴 |
Metoda přípravy | Aeropress, Automatický kávovar, Chemex, French press, Kávovar, Moka konvička, Moka master, V60 / Dripper |