Rwanda - GASHARU
Rwanda - GASHARU

FARMA: Gasharu CWS
REGIÓN: Macuba, Nyamasheke
ZPRACOVANÍ: Suché anaerobní/ Natural Anaerobic
ODRŮDA: Bourbon
CHUŤOVÝ PROFIL: Ananas, borůvka, čokoláda
Nadmorská výška: 1600 - 2100 m
Více
Balení: 250 gKód produktu: P00156 Doprava a platba

FARMA: Gasharu CWS
REGIÓN: Macuba, Nyamasheke
ZPRACOVANÍ: Suché anaerobní/ Natural Anaerobic
ODRŮDA: Bourbon
CHUŤOVÝ PROFIL: Ananas, borůvka, čokoláda
Nadmorská výška: 1600 - 2100 m
Více
Balení: 250 gKód produktu: P00156 Doprava a platba
Schot Coffee Roasters | Rwanda - GASHARU
Kávové plantáže Gasharu se nacházejí co by kamenem dohodil od národního parku Nyungwe. Prales Nyungwe se vyznačuje velkou rozmanitostí živočišných druhů, díky čemuž je v Africe prioritou ochrany přírody.
Příběh společnosti Gasharu Coffee sahá až do roku 1976, kdy sedmnáctiletý Celestin Rumenerangabo zasadil v Nyamasheke své první kávovníky. Jako farmář a nákupčí třešní rozvinul podnik do dnešní podoby. Nyní společnost Gasharu Coffee vedou Celestinovi synové; mají dvě prací stanice, Gasharu a Muhororo, a mohou přímo vyvážet zrna od téměř 1650 farmářů.
Káva měla zásadní význam pro obnovu komunity po genocidě Tutsiů v roce 1994 a zůstává důležitou součástí jejich kultury a způsobů života. Vzhledem k tomu, že místní podniky přebírají velké nadnárodní společnosti, jsou si v Gasharu vědomi, že musí jejich podnikání učinit odolnějším. Zlepšili své metody získávání a zpracování, podporují zvědavost ohledně inovativních nápadů, jak posunout kávu na vyšší úroveň, vyrábějí přírodní kávu, medy a experimentují. Káva roste v nadmořské výšce 1 600-2100 m n. m. a osvědčila se při výrobě jemného a chuťově výrazného šálku.
Intego šarže
Experimentální káva Intego (Resolution) je výsledkem zvědavosti zkoumat nové metody fermentace kávy. Konečná šarže pro tuto kávu se vybírá po sérii ochutnávek a pomalém zjemňování výsledků, které nakonec dosáhnou požadované vůně a chuti.
Jakmile pracovníci prací stanice dodají třešně, jsou roztříděny a plaveny v nádrži, aby se zajistilo oddělení konzistentních zrn s dobrou hustotou od ostatních. Poté se vloží do další nádrže, kde projdou 60hodinovou anaerobní fermentací, po níž se suší na vyvýšených afrických lůžkách přibližně 25 až 30 dní.
Výsledkem je velmi čistá a živá káva s tóny ananasu, borůvek a mléčné čokolády.
Pražírna | Schot Coffee Roasters (NL) |
---|---|
Datum pražení | 02.10.2023 |
Chuťový profil | Ananas, Borůvky, Čokoláda |
Způsob pražení | Filtr, Espresso, Omni |
Stupen pražení | Světlý ☕️ |
Zpracování | Suché Anaerobní (Anaerobic Natural) |
Oblast původu zrn | Afrika |
Země původu | Rwanda 🇷🇼 |
Metoda přípravy | Aeropress, Automatický kávovar, Chemex, French press, Kávovar, Moka konvička, Moka master, V60 / Dripper |