Brazílie - IPA GUARIROBA
Brazílie - IPA GUARIROBA

FARMA: Fazenda Guariroba
REGION: Campo das Vertentes
ZPRACOVANÍ: Double Carbonic Maceration IPA / Dvojitá Karbonická Macerace s chmelem IPA
ODRŮDA: Topázio
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 900-1200 m.n.m
CHUŤOVÉ TÓNY: Citronová tráva, Černý čaj, Cukr
SCA skóre: 88 Více
Balení: 200 gKód produktu: P00287 Doprava a platba

FARMA: Fazenda Guariroba
REGION: Campo das Vertentes
ZPRACOVANÍ: Double Carbonic Maceration IPA / Dvojitá Karbonická Macerace s chmelem IPA
ODRŮDA: Topázio
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 900-1200 m.n.m
CHUŤOVÉ TÓNY: Citronová tráva, Černý čaj, Cukr
SCA skóre: 88 Více
Balení: 200 gKód produktu: P00287 Doprava a platba
SPOJKA ROASTERY CO. | Brazílie - IPA GUARIROBA
IPA GUARIROBA je káva, která prochází unikátním a složitým procesem zpracování, který zajišťuje její výjimečnou chuť a kvalitu. ☕🌱
Nejprve jsou kávové třešně namočeny na jednu hodinu do vody, přičemž se používá hydraulický výběr, což znamená, že se pečlivě vybírají pouze kvalitní třešně. Poté třešně procházejí karbonovou macerací, při kterém jsou kávové třešně ponořeny do alkoholového Mossto (výluh z fermentovanýcgh kávových třešní) po dobu 72 hodin. Tento krok pomáhá při fermentaci a rozvoji složitých chutí. 🍒🍇
Po fermentaci se třešně rozdrtí a pokračuje druhá fáze karbonické macerace. Třešně zůstanou v novém moštu po dalších 72 hodin, během nichž je mošt inokulován kvasnicemi Galaxy Hops. Tento proces je speciální tím, že mošt prochází recirkulací každých 24 hodin, čímž se zajišťuje rovnoměrná fermentace a lepší extrakce chutí. 🍺🔄
Po dokončení fermentace se káva suší na slunci na afrických postelích po dobu 25 dní, dokud vlhkost v kávě klesne na ideálních 10,5 %. Tento pomalý proces sušení na slunci pomáhá zachovat plnou chuť a aroma kávových zrn. 🌞☀️
Výsledkem je káva, která má bohatou a komplexní chuť citronové trávy, cukru a černého čaje.
Fotografie produktu je ilustrační – každé balení kávy je originál, ručně barvené s láskou a pečlivostí, takže žádné dvě nejsou úplně stejné. 💖🎨
Pražírna | Spojka Roastery Co. (SK) |
---|---|
Metoda přípravy | Aeropress, Chemex, French press, Kávovar, Moka master, V60 / Dripper |
Způsob pražení | Omni |
Datum pražení | 16.01.2025 |
Chuťový profil | Květinový, Sladký |
Původ pražírny | Slovenská republika 🇸🇰 |
Stupeň pražení | Světlý ☕️ |
Zpracování | Karbonická Macerace |
Chuťové tóny | Citronová tráva, Černý čaj, Cukr |
Oblast původu zrn | Amerika |
Země původu | Brazílie 🇧🇷 |
Pražírna | Spojka Roastery Co. (SK) |
---|---|
Metoda přípravy | Aeropress, Chemex, French press, Kávovar, Moka master, V60 / Dripper |
Způsob pražení | Omni |
Datum pražení | 16.01.2025 |
Chuťový profil | Květinový, Sladký |
Původ pražírny | Slovenská republika 🇸🇰 |
Stupeň pražení | Světlý ☕️ |
Zpracování | Karbonická Macerace |
Chuťové tóny | Citronová tráva, Černý čaj, Cukr |
Oblast původu zrn | Amerika |
Země původu | Brazílie 🇧🇷 |